تفاوت شنگن و اتحادیه اروپا
بسیاری از افرادی که به دنبال مهاجرت هستند میخواهند در خصوص تفاوت میان اتحادیه اروپا و حوزه شنگن , اطلاعاتی کسب نمایند.برای اقامت یونان از طریق خرید ملک نیز میتوانبد با ما تماس بگیرید.
اتحادیه اروپا یا اتحادیه اروپایی، یک اتحادیه اقتصادی-سیاسی است که از ۲۷ کشور اروپایی تشکیل شدهاست. (این اتحادیه تا پیش از ژانویه ۲۰۲۰، ۲۸ عضو داشت اما پس از خروج رسمی بریتانیا در تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ ، ۱۱ بهمن ماه ۱۳۹۸ ، هماکنون ۲۷ عضو دارد.)
اعضای اتحادیه اروپا شامل چه کشورهایی است؟
این ۲۷ کشور مستقل که مجموعا ایالتهای عضو خوانده میشوند عبارتند از:
آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، اتریش، هلند، بلژیک، سوئد، دانمارک، فنلاند، پرتغال، ایرلند، چک، کرواسی، مجارستان، لهستان، بلغارستان، یونان، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، استونی، لیتوانی، لتونی، لوکزامبورگ، قبرس و مالت؛
6 کشور درخواست عضویت در اتحادیه اروپا را داده اند چه کشورهایی است ؟
هماکنون ۶ نامزد رسمی برای عضویت در اتحادیه اروپا درخواست کردهاند که عبارتند از: ترکیه، ایسلند، مونتهنگرو، صربستان، مقدونیهشمالی، گرجستان و اوکراین
منشا اتحادیه اروپا به جامعه اقتصادی اروپا که در سال ۱۹۵۷ با توافقنامه رم میان ۶ کشور اروپایی شکل گرفت و صرفا یک اتحادیه اقتصادی بود بازمیگردد. از آن تاریخ به بعد بود که اعضای اتحادیه اروپا به مرور بیشتر شدند تا به این تعداد رسیدند.
بسیاری از سیاستهای اتحادیه اروپا به ایجاد و حفظ بازاری واحد و کارآمد مرتبط است. تلاشهای قابل توجه برای وضع استانداردهای هماهنگ صورت گرفته تا سودهای اقتصادی از طریق ایجاد بازارهای بزرگتر و کارآمد حاصل شود.
- هماهنگسازی مقررات دولتی، قانون شرکتها و ثبت علائم تجاری.
- هماهنگی وسیع سیاستهای محیط زیست در سرتاسر اتحادیه.
- سیستم عمومی مالیات غیر مستقیم، مالیات بر ارزش افزوده و نیز عوارض گمرکی و مالیات غیر مستقیم مشترک بر محصولات
- تأمین اعتبار برای رشد و توسعه مناطق محروم. اعتبارات ساختاری و انسجامی و نیز کمکهای مالی اضطراری برای وحدت و انسجام
- تعرفه گمرکی خارجی مشترک و موقعیتی مشترک در مذاکرات بینالمللی تجارت.
- تأمین اعتبار برای برنامههای کشورهای داوطلب و سایر کشورهای اروپایی و نیز کمک به بسیاری از کشورهای در حال توسعه
- ایجاد جامعه انرژی تک بازاری از طریق معاهده جامعه انرژی جنوب و شرق اروپا
- ایجاد منطقه مشترک هواپیمایی اروپا
- تأسیس مؤسسه دفاع اروپا
- ایجاد نیروی ضربت اروپا
- آزادی شهروندان اتحادیه اروپا در رأی دادن در انتخابات دولتهای محلی و پارلمان اروپا در کشور محل زندگی (حتی اگر تبعه آن کشور نباشند)
- همکاری در مسائل کیفری (شامل در اختیار قرار دادن اطلاعات جاسوسی از طریق یوروپل و سیستم اطلاعاتی شنگن، توافق در مورد تخلفات کیفری و آیین دادرسی سریع)
- سیاست خارجی و امنیتی مشترک )که به عنوان هدف آتی این اتحادیه پیش بینی شده است
- سیاست دفاع و امنیت اروپا و پلیس امنیتی مشترک
- سیاست مشترک در مورد پناهندگی و مهاجرت
- تأمین اعتبار هزینههای تحقیقات و رشد و توسعه فناوری، از طریق برنامه ۴ ساله توسعه تحقیقات و فناوری
در بخش بعدی از مقاله تفاوت میان اتحادیه اروپا و حوزه شنگن در وب سایت گروه مشاورین بینا، به کشورهای عضو شنگن می پردازیم:
کشورهای شنگن آن دسته از کشورهای اروپایی هستند که توافقنامه شنگن را امضا کردهاند
در واقع باید گفت مهم ترین تفاوت میان اتحادیه اروپا و حوزه شنگن این است که پیمان شنگن موافقتنامهای است که به برداشته شدن مرز بین چندین کشور اروپایی انجامید و امکان مسافرت بدون روادید بین این کشورها را فراهم کرد.
ابتدا این پیمان در سال ۱۹۸۵ بین پنج کشور اروپای غربی به امضاء رسید، و کشورهای دیگر به تدریج به این پیمان ملحق شدند. این کشورها بدون کنترل مرزهای داخلی عمل میکنند و امکان حرکت آزاد بین کشورهای شرکت کننده را فراهم میکنند.
در حال حاضر ۲۶ کشور بزرگ و ۳ کشور کوچک اروپایی عضو پیمان شنگن هستند که اکثر آنها کشورهایی هستند که عضو اتحادیه اروپا میباشند. البته بریتانیا پیش از خروج از اتحادیه و ایرلند تصمیم به کنار گذاشتن پیمان شنگن گرفتند.
در مقابل باید اضافه کرد چهار کشوری که در منطقه شنگن قرار دارند اما کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیستند، عبارتند از: ایسلند ، نروژ ، سوئیس و لیختن اشتاین. و البته سه کشور کوچکی که در منطقه شنگن گنجانده شدهاند، عبارتند از: موناکو، واتیکان و سنمارینو؛ هلند، لوکزامبورگ، آلمان، فرانسه، بلژیک پنج کشور اصلی اروپایی هستند که اینپیمان را بهوجود آوردند و پس از آنکشورهای اتریش، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختناشتاین، لیتوانی، مالت، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوییس به پیمان شنگن پیوستند.
آزادی شهروندان کشورهای عضو برای زندگی و کار همراه با اعضاء خانواده در هر جایی از اتحادیه اروپا، مشروط بر اینکه شاغل یا محصل باشند یا منابع مالی کافی در اختیار داشته باشند. البته در عمل حتی اگر هیچکدام از این موارد صادق نباشد باز هم میتوانند به زندگی در کشور میزبان ادامه دهند تا زمانیکه هزینههای غیرموجه به کشور میزبان تحمیل نکنند. این امر نابسامانی شدیدی را به دنبال داشته، زیرا مزایای رفاه اجتماعی مربوط به خانواده را کشور عضو میتواند در محل استخدام شهروند اتحادیه اروپا پرداخت نماید، حتی زمانی که خانواده کارمند مورد نظر در جای دیگری از اتحادیه ساکن باشند.
بنابراین و بهطور خلاصه در خصوص تفاوت میان اتحادیه اروپا و حوزه شنگن باید گفت، اتحادیه اروپا یک اتحادیه سیاسی و اقتصادی است، در حالی که منطقه شنگن امکان آزادی رفت و آمد مردم بین کشورهای عضو این پیمان را فراهم میکند و همینطور کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای حوزه پیمان شنگن با یکدیگر متفاوت هستند.
گروه مشاورین بینا با دارا بودن وکلای مهاجرتی متخصص و با تجربه در زمینه مهاجرت به یونان آماده خدمات رسانی به شما عزیزان است و جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با ما در تماس باشید.